top of page

Sisena jornada sense gluten a les escoles de Madrid

Els menjadors de les escoles de Madrid es solidaritzen amb el col·lectiu celíac


El dia 27 d’abril, diversos centres educatius de la Comunitat de Madrid van participar en el Dia Sense Gluten a l’Escola. Amb motiu de la celebració del Dia Nacional dels Celíacs, més de 100.000 escoles han empatitzat amb aquells companys i companyes que són intolerants al gluten. En aquesta iniciativa s’hi han afegit més de 500 centres de la comunitat autònoma, demostrant així l'èxit que ha tingut l’acte, que es celebra per sisè any i aquest últim ha batut rècords d’escoles que han participat.

Font: Pixabay


Tal com explicava Blanca Esteban, directora de qualitat i control alimentari de l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de la Comunitat de Madrid, els quals han sigut els promotors de la iniciativa, aquesta “pretén normalitzar l’alimentació de les persones afectades per aquesta malaltia i tracta de mostrar a la societat que és possible adaptar més de 100.000 menús d’una manera senzilla i simplement seguint unes indicacions amb precaució”.

A més a més, al llarg de la jornada, els infants de les escoles també van dur a terme diverses activitats i jocs de conscienciació per entendre millor el significat de la celiaquia, i d’aquesta manera poder posar-se al lloc d’aquelles persones que ho pateixin.


Tal com explicava Blanca Esteban, directora de qualitat i control alimentari de l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de la Comunitat de Madrid, els quals han sigut els promotors de la iniciativa, aquesta “pretén normalitzar l’alimentació de les persones afectades per aquesta malaltia. La jornada tracta de mostrar a la societat que és possible adaptar més de 100.000 menús d’una manera senzilla i simplement seguint unes indicacions amb precaució”.

Al llarg de la jornada els infants de les escoles també van dur a terme diversos tallers i jocs de conscienciació per entendre millor el significat de la celiaquia, i d’aquesta manera poder posar-se al lloc d’aquelles persones que ho pateixin





3 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page