top of page

Els hospitals catalans s’omplen de cartells per a identificar els símptomes de celiaquia

L’Associació de Celíacs de Catalunya i la FADE distribueixen informació per a millorar el diagnòstic de celiaquia precoç


Set de cada deu celíacs a Espanya no saben que ho són. Això significa que a l’estat espanyol un 75% de la població desconeix que pateix celiaquia, segons el Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes. Per tal d’afrontar aquesta problemàtica i millorar la identificació de la celiaquia precoç en l’atenció mèdica, l’Associació de Celíacs de Catalunya i la FADE han unit esforços per a difondre informació i sobre la celiaquia i sobre els símptomes de la malaltia.

Les dues organitzacions que defensen els interessos de les persones intolerants al gluten s’han dedicat a repartir cartells per als centres mèdics catalans amb contingut divulgatiu sobre la celiaquia. Aquesta divulgació té l’objectiu de facilitar la detecció dels símptomes de la malaltia, per tal que les persones puguin identificar més ràpidament si pateixen la intolerància al gluten. A més a més, els panells divulgatius inclouen també un codi QR que permet accedir al ‘Protocol pel diagnòstic precoç de la Malaltia Celíaca’, un manual del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que proporciona informació, recursos i associacions celíaques per a pacients i familiars.

Font: Protocolo para el diagnóstico precoz de la enfermedad celíaca.

Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

Servicio de Evaluación del Servicio Canario de la Salud (SESCS); 2018.



3 visualizaciones0 comentarios

Commentaires


bottom of page