top of page

Retiren 4 productes per no incloure els al·lergògens al etiquetat

Les alertes sanitàries afecten supermercats com Lydl i marques com Lay's o ChupaChups


L'agència Espanyola de Seguretat Alimentàriai Nutrició, ha notificat aquesta última setmana l'error a diversos productes on no s'esmentava "sense gluten" i s'ha detectat la seva presència. Davant les alertes de les autoritats sanitàries, els supermercats han optat per retirar els productes afectats. Aquests inclouen xuxes, carn, patates entre d'altres.

Productes retirats del mercats.

Font Pròpia.


1. Sour Mini Tubes de Chupa Chups

Les autoritats han comunicat la presència de gluten no etiquetada als carmels de la marca Chupa Chup. El lot sol ha estat distribuït inicialment a Navarra, però no es descarta que s'hagi procedit a la seva distribució en altres comunitats.

Les llaminadures han estat retirades del mercat i les persones que tinguin un paquet d'aquest producte poden acudir al punt de venda en el qual el van adquirir i se'ls retornarà l'import complet del preu pel qual el van comprar.


2. Patates Fregides al forn de Lays

Un dels productes més consumits de la marca lays, les patates fregides al forn al punt de sal, han estat retirades per no incloure a l'etiquetat que porten llet, soja i blat.

L'empresa encarregada de la comercializació de producte, ha comunicat la retirada del producte d'acord amb l'Alerta Alimentària Europea (RASFF), després de conèixer-se a Bèlgica la presència dels al·lergògens no declarats.


3. Carn de JC JUCARNE

L'AESN ha comunicat a través d'un tweet la presència de gluten en producte carni amb etiquetatge incorrecte. Aquest cop, han sigut les autoritats de la Comunitat Valenciana.


4. Mandunguilles de Lyttos

Tot i que s'han retirat les mandonguilles en salsa de la marca Lyttos per contenir gluten no declarat en l'etiquetatge, aquestes encara no es troben fora del mercat.

Aldi ha comunicat que els consumidors que posseeixin aquest article i siguin al·lèrgics al gluten, poden acudir a un dels seus establiments per a retornar-lo. Els diners seràn reemborsats.


Davant aquests errors, les autoritats recomanen a les persones celíaques que s'abstinguin de consumir els productes. A més a més, tant la mateixa AESAN com els experts sanitaris, recorden la importància de que les empreses etiquetin de forma clara els productes i sobretot els al·lèrgens per evitar la seva retirada.

9 visualizaciones0 comentarios

Comentários


bottom of page