top of page

“El nostre objectiu és que els celíacs tinguin les mateixes opcions"

Cafeteria Jansana Gluten Free @pastisseriajansana


Jansana Gluten Free Bakery és una de les primeres pastisseries per celíacs i intoleràncies alimentàries de Catalunya. El negoci va començar fa vuitanta anys al poble de Santa Perpètua de Mogoda, i, arrel de la crisi del 2010, va començar a dedicar-se exclusivament al producte sense gluten. L'any 2015 va traslladar-se a Barcelona i, fins al dia d'avui, disposen d'un obrador propi que garanteix que l'elaboració dels productes segueixi estricte procés de control de producció.


Hem visitat la seva botiga situada al Carrer Balmes número 106, en què ofereixen una gran oferta de productes sense gluten, tant dolços com salats. Tenen tota mena de coques de vidre salades i pastes dolces com cinnamon rolls, brètzels o pastissos. Hem parlat amb les seves treballadores, que ens han explicat com és l'experiència al capdavant d'una empresa sense gluten.



Des de quan funciona el vostre negoci? Per què vau decidir iniciar una cafeteria sense gluten?

La Pastisseria Jansana té vuitanta anys d’història, i vam començar a fabricar productes sense gluten fa uns deu anys. En un primer moment teníem únicament una negoci de productes amb gluten al poble de Santa Perpètua de Mogoda, i en els darrers anys, hem passat a convertir-nos en una pastisseria sense gluten. Vam decidir fer el pas l’any 2010 en plena crisi econòmica, la nostra empresa necessitava un gir i va ser el millor encert. Vam veure que teníem clients celíacs habituals de diverses localitats de la zona que ens ho demanem i vam decidir arriscar-nos.


Més tard, el 2015, vam decidir obrir la pastisseria del Carrer Balmes de Barcelona i per a nosaltres va ser un pas molt important, ja que vam passar de ser una pastisseria normal a un poble a tenir un negoci al mig de la ciutat dedicat exclusivament al producte sense gluten. A poc a poc vam anar millorant les nostres receptes, fins al moment actual on tot el que fem és gluten free.


A través de quins mitjans arribeu als clients?

A través de xarxes socials com Instagram, Facebook (tot i que cada vegada menys), de tant en tant fem anuncis pagats, i a través de la premsa. Per exemple, per Pasqua, vam sortir a TV3, que ens va fer un reportatge sobre la nostra empresa.


Els vostres clients són exclusivament persones celíaques?

En general sí, però també persones amb intolerància a la lactosa i al·lèrgia a la proteïna de la llet de vaca. També venen persones que per determinades malalties els hi recomanen eliminar el gluten de la seva dieta.


Teniu molta demanda? El vostre públic es sorprèn de la gran oferta que oferiu de productes sense gluten?

Des que vam obrir el creixement ha sigut totalment exponencial, cada vegada tenim més feina i hem de contractar més treballadors. És molt gratificant veure com els nostres clients fins i tot s’han arribat a emocionar quan veuen que tot és sense gluten. El nostre objectiu és que les persones amb celiaquia tinguin les mateixes opcions que les persones que poden menjar gluten. I que, a més, tinguin productes acabats de fer i amb bona matèria primera.


Al vostre compte d’Instagram teniu més de 21.000 seguidors. És gratificant sentir aquest suport per part de les persones celíaques que serviu?

Sí, la veritat és que Instagram és un aparador increïble i hem pogut arribar a molta gent. Els nostres seguidors són d’arreu del món, la majoria venen a Barcelona de vacances i molts seguidors són dels Estats Units.


Trobeu inspiració en altres marques conegudes, per exemple, internacionals, o els vostres productes són de creació pròpia?

Els nostres productes són de creació pròpia. La inspiració ve de viatjar i visitar diferents pastisseries, però tota l’experiència dels 80 anys de Pastisseria Jansana també són un punt clau en elaborar productes nous. Sempre que anem a una ciutat busquem pastisseries per anar, provar i pensar en coses noves.


Heu notat una evolució al llarg dels anys en el mercat de productes sense gluten? Si és així, penseu que el mercat celíac està prou explotat o es necessita més oferta?

Quan vam obrir a Barcelona només hi havia dues pastisseries sense gluten. Actualment, n’hi ha moltes més i això vol dir que el mercat està augmentant, cosa que és positiva. Encara queda mercat per explotar mentre sigui de bona qualitat.


Quina creieu que és la solució per regular els preus tan alts dels productes sense gluten?

El problema principal ve del preu de la matèria primera. Si la farina és més cara, significa que el producte de base sempre serà més car. D’altra banda, cal considerar que actualment hi ha molt pocs forners i pastissers i costa molt trobar personal qualificat, els quals han de rebre un salari alt. El nostre producte és car però està acabat de fer, amb persones que treballen de nit, amb el millor producte possible, en un local bonic al centre de Barcelona, i tot això fa que el preu s’elevi.


Quins consells donaríeu a algú que vol iniciar un restaurant o un negoci dedicat als celíacs?

Els hi diríem que cal treballar molt i posar-hi moltíssimes ganes i energia.









44 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page