top of page

El portal de referència pels celíacs

L’Associació de Celíacs de Catalunya ofereix eines per al col·lectiu desde fa més de 40 anys


Malgrat que amb el temps s’hagi anat normalitzat, els intolerants al gluten han estat sempre un sector molt exclòs en la societat. L'avenç de les tecnologies i la recerca científica han propiciat que el nombre de celíacs diagnosticats hagi crescut exponencialment, però ja fa moltes dècades que es va descobrir la malaltia. Els afectats no tan sols han estat incomptables anys sense alternatives gastronòmiques per substituir tot allò que no podien menjar, sinó que també han tingut sempre moltes dificultats per informar-se sobre la seva enfermetat. Davant això, un grup de pares i mares van decidir crear L’Associació de Celíacs de Catalunya, amb l’objectiu de garantir una millor qualitat de vida pels seus fills que patien la malaltia.


Actualment, els celíacs consideren el portal de l’associació com el seu portal de referència. S’hi troben les últimes notícies i novetats, calendaris amb activitats, conferències i actes enfocats a la celiaquia, explicació i recomanacions per a gestionar la malaltia, entre moltes altres coses. El col·lectiu continua tenint moltes dificultats com, per exemple, l’alt preu de l’alimentació sense gluten. L’associació no té la solució al problema però si que proporciona la possibilitat de ser soci i, així, aconseguir molts ajuts com descomptes per a supermercats o comerços gluten- free, descomptes en l’àmbit sanitari i fins i tot en hotels i cases rurals.


Acreditació de la Associació Celíacs de Catalunya amb col·laboració

de la Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Font Pròpia.


El web també ofereix diversos materials dedicats a solucionar dubtes, com vídeos explicatius o també un blog amb infinits temes, que van desde confusions sobre la malaltia a dades sobre determinats aliments. També tenen un apartat anomenat Menjar fora de casa, plè de recomanacions sobre el tema i, enfocat a totes les edats. Hi ha reportatges com “Viatge amb interrail, sense gluten”, que pot interessar a un públic més jove o “Les afirmacions més habituals que ha de rebre el col·lectiu celíac”, amb un to de denúncia davant la desinformació que corre sobre el tema.


Destaca també l’aplicació que ha creat l’Associació, anomenada CeliacsCatalunya, amb l’objectiu de ser una eina útil a la qual poder accedir còmodament en tot moment. És gratuïta pels socis, i pels que no ho són té un cost de 5€/mes. Al descarregar-la hi podem trobar més de 16.500 productes sense gluten, un mapa amb els establiments sense gluten més propers a la teva localització, activitats organitzades per l’Associació, alertes alimentàries, i altres eines avantatjoses pel col·lectiu.


3 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page