top of page

Fast good i cafeteria gluten free: dues propostes per menjar sa i sense gluten a Barcelona

Si ets celíac o pateixes alguna intolerància et fem dues propostes gastronòmiques al centre de Barcelona perquè puguis gaudir amb tota tranquil·litat: Salad Market i Gula Sana Café.


“Ets el que menges”. Aquest és el lema que veus només entrar al local del restaurant Salad Market, al carrer de la Diputació número 314. I és que sota el concepte Fast Good, és una cadena de locals restauració que ofereixen una proposta gastronòmica sana, ecològica i econòmica. El seu tret distintiu és la gran varietat d’amanides que ofereixen, les quals el consumidor pot fer-se al gust i desde zero. Aquestes van acompanyades d’un menú de 11’50 € que inclou el plat principal, una beguda i un postre. Els restaurants estan plantejats des del concepte de buffet, i hi ha plats ja fets que inclouen opcions veganes i celíaques. Entre la varietat d’opcions hi ha l’amanida Yatai (arròs integral, tonyina, fruits secs, bròcoli, formatge emmental i olives), la Camden (arròs blanc, ruca, brots de soja, pastanaga i tomàquets), la Go Vegan (quinoa, cigrons, bròquil, tomàquet, pastanaga i llavors de carbassa), o la Dandy (col kale, olives negres, tomàquets, pollastre brasejat, llenties i fruits secs, entre moltes d’altres. Però la particularitat de Salad Market és que donen la plena llibertat al consumidor per fer-se la seva pròpia amanida amb els ingredients que prefereixi. Es pot triar entre un element principal: pasta, enciam, quinoa o arròs, i després afegir-hi cinc ‘tòpics’ d’entre cinquanta ingredients: alvocat, olives, pernil, verdures, bolets, formatge, fruites… També s’hi pot posar una guarnició: oli, olivada, vinagretes, soja etc. Tots els plats contenen racions generoses i abundants. Els productes que ofereix Salad Market són frescos i de temporada, vinguts de proveïdors de proximitat, d’acord amb el seu objectiu ecològic i mediambiental. És una opció molt assequible si no es disposa de molt temps per a menjar i es vol fer un àpat saludable. Disposen de diverses taules a l’interior, seients individuals i taules exteriors a la terrassa. A més, també ofereixen l’opció take-away. La seva filosofia healthy el fa un restaurant perfecte per a celíacs i persones amb intoleràncies.



I per acompanyar les amanides i els menús de Salad Market et proposem una cafeteria deliciosa gluten free a només dos carrers del local: Gula Sana Café. Al mateix carrer de la Diputació número 361 trobaràs un petit cafè amb terrassa on es serveixen plats sense gluten, esmorzars, entrepans i pastissos. És un negoci que neix amb la vocació de que tothom gaudeixi del menjar, lliure de ‘discriminacions’ per al·lèrgies o intoleràncies, tal i com indiquen al seu portal web. No treballen amb cap varietat de matèria primera que contingui gluten, per tant, és una opció totalment segura per personess celíaques, perquè no hi ha risc de contaminació creuada. A més a més, també compten amb una amplia oferta de receptes i rebosteria aptes per a diabètics, intolerants a la lactosa, a l’ou, a la fructosa etc. Entre tots els productes destaquen les seves galetes, pastissos i magdalenes. Però més enllà de l’oferta dolça Gula Sana ofereix un brunch per celíacs amb productes i ingredients lliures de gluten i de lactosa. El menú inclou tres opcions del menú: una opció dolça, una copa de iogurt amb cereals i fruites (més fresca i lleugera) o plats salats típics del brunch com els ous Benedict, la Galette bretona o torrades de pa amb alvocat. Tant per dins com per fora la pastisseria és molt acollidora i convida a passar una estona prenent un postre o fent un brunch. Ara que ve el bon temps també ofereixen gelats artesanals i sense gluten, de sabors com llimona, fruita de la passió, coco, iogurt, avellana, xocolata, pistatxo… Pel que fa les begudes, ofereixen tot tipus de cafès, tès i sucs saludables de fruites i verdures.


Però, a més, la tasca de la cafeteria no acaba aquí: també tenen un blog on publiquen contingut divulgatiu sobre la malaltia celíaca, fan recomanacions de receptes i notícies d’interès per al col·lectiu.








8 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page